7 знака, които доказват, че мислите негативно. Всички сме чували, че

...
7 знака, които доказват, че мислите негативно. Всички сме чували, че
Коментари Харесай

7 знака, които доказват, че мислите негативно


7 знака, които потвърждават, че мислите отрицателно. Всички сме чували, че нашите мисли постоянно ни водят в вярната или неверната посока.

Определят настройката ни за настоящата обстановка, живота ни като цяло. Ето за какво е значимо да сме положителни през множеството време. Но даже и този вид хора могат да попаднат в клопката на отрицателното мислене. Примерите за такова са доста – непрекъснатото подозрение в себе си и опциите си, липса на самочувствие, изпитване на боязън, че няма да се оправим с нещо, липса на физическа и прочувствена сила, компликация в поддържането на взаимоотношения, скептицизъм за всичко и други.
1. Изпитвате постоянно безпокойствие за бъдещи събития.
Тревогата за бъдещето е естествена част от живота на всеки човек. Въпреки това, когато това безпокойствие се трансформира в непрекъснато положение на стрес за това, което може да се случи на следващия ден, това е явен знак, че позитивното мислене не е вашата съществена конфигурация.
2. Размишлявате върху минали неточности .
Колко постоянно мислите за тях и дали размишлявате върху грешките си за да се поучите? Или по-скоро се намирате в техния капан, който непрекъснато ви кара да се чувствате зле, че сте ги позволили? Фокусирането върху минали неточности може да докара до изкривена визия за себе си и до разбиране, че тези неточности ви дефинират като човек.
3. Чувството за блокиране в живота може да произтича от неналичието на положително мислене .
Усещането, че сте блокирани или хванати в капан на настоящото си място, на рутината, постоянно е обезсърчаващо. Това чувство за застой постоянно произтича от метод на мислене. Когато позитивното мислене не е в деяние, провокациите могат да наподобяват невъзможни за разрешаване.
4. Трудност при приемането на похвали.
Не всеки човек се усеща удобно, когато му насочат комплимент. Ако когато получавате похвали за вашата работа, визия или друго, това ви кара да отговаряте по метод, по който се схваща, че вие не се одобрявате, то несъмнено не мислите положително. Това мислене може да бъде надълбоко вкоренено и постоянно произтича от история на самооценка или външна рецензия. По този метод това води до понижено възприятие за лично достолепие.
5. Завистта към триумфа на другите може да значи по-малко позитивност .
Завистта е естествена човешка страст, само че когато се трансформира в нормална реакция към достиженията на другите, това може да значи, че вие се чувствате огорчени, афектирани, лимитирани да постигате триумфи във вашия живот.
6. Често се чувствате раздразнителни,
написа az-jenata.bg. Това също може да произтича от неналичието на позитивно мислене. Всеки от време на време става раздразним, само че в случай че раздразнителността е ваш чест сателит, коства си да помислите дали негативизмът не се е настанил трайно в живота ви. Раздразнителността постоянно е признак и на прикрит стрес, отмалялост или неадресирани страсти.
7. Чувствате се претоварвани от претърпяното в живота ви.
Трудните обстановки, неуспехите са част от живота ни. Но не трябва да им разрешаваме да ни извадят отвън релси. Когато дребни или по-големи трудности ви изпращат в серпантина на стрес или обезсърчение, това е знак, че позитивното мислене може да не управлява реакциите ви, а по-скоро отрицателното.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР